•Η Goldman Sachs έδωσε πέντε λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι το bitcoin δεν είναι "κατηγορία περιουσιακών στοιχείων" ούτε "κατάλληλη επένδυση" σε μια παρουσίαση το πρωί της Τετάρτης.
Η Goldman παρατήρησε ότι η υποδομή κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να είναι νέα και ευάλωτη σε hacking ή ακούσια απώλεια, και ότι χρησιμοποιείται κυρίως ως αγωγός για παράνομη δραστηριότητα.
Η τράπεζα είπε ότι πιστεύει ότι μια ασφάλεια "του οποίου η εκτίμηση εξαρτάται κυρίως από το αν κάποιος άλλος είναι πρόθυμος να πληρώσει υψηλότερο τίμημα για αυτό δεν είναι κατάλληλη επένδυση."
Goldman σημείωσε ότι η φούσκα crypto νάνοι όλες τις άλλες φυσαλίδες, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών μανία, όπως η τουλίπα και dot-com φυσαλίδες.
Η Goldman Sachs, με επικεφαλής τους Τζέισον Φέρμαν και Γιαν Χάτζιους, δήλωσε σε παρουσίαση την Τετάρτη ότι το bitcoin «δεν είναι κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», ούτε είναι «κατάλληλη επένδυση».
Η τράπεζα έδωσε πέντε λόγους για τους οποίους οι επενδυτές θα πρέπει να αποφεύγουν το κρυπτονόμισμα:
1. Το Bitcoin δεν παράγει ταμειακές ροές όπως τα ομόλογα.
2. Το Bitcoin δεν παράγει κέρδη μέσω της έκθεσης στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.
3. Το Bitcoin δεν παρέχει σταθερά οφέλη διαφοροποίησης δεδομένων των ασταθών συσχετίσεών του.
4. Το Bitcoin δεν μειώνει τη μεταβλητότητα δεδομένης της ιστορικής μεταβλητότητας του 76%. Η Goldman επισημαίνει στις 12 Μαρτίου, όταν το bitcoin μειώθηκε κατά 37% σε μία μόνο ημέρα ως απόδειξη ότι η μεταβλητότητα του Bitcoin είναι μέσω της στέγης.
5. Το Bitcoin δεν παρουσιάζει στοιχεία αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού.
Goldman είπε ότι "μια ασφάλεια των οποίων η εκτίμηση εξαρτάται κυρίως από το αν κάποιος άλλος είναι πρόθυμος να πληρώσει ένα υψηλότερο τίμημα για αυτό δεν είναι μια κατάλληλη επένδυση ..."
Επιπλέον, αν και τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου μπορεί να βρουν ελκυστικά τα κρυπτονομίσματα συναλλαγών λόγω της υψηλής μεταβλητότητας τους, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί βιώσιμη επενδυτική λογική, ανέφερε η τράπεζα.
Οι ταύροι bitcoin συχνά επισημαίνουν το γεγονός ότι το bitcoin είναι σπάνιο, καθώς, όπως ο χρυσός, υπάρχει περιορισμένη προσφορά του (21 εκατομμύρια νομίσματα μόλις εξορύσσονται όλα).
Αλλά goldman αντιτάχθηκε το επιχείρημα της σπανιότητας, επισημαίνοντας ότι τα κρυπτονομίσματα στο σύνολό τους δεν είναι ένας σπάνιος πόρος.
Υπάρχουν αρκετές χιλιάδες κρυπτονομίσματα, με συνδυασμένο ανώτατο όριο αγοράς περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και τρία από τα μεγαλύτερα έξι κρυπτονομίσματα είναι πιρούνια, ή σχεδόν πανομοιότυποι κλώνοι - bitcoin, bitcoin μετρητά, και bitcoin SV σύμφωνα με την Goldman.
Άλλα ζητήματα με το bitcoin περιλαμβάνουν ότι χρησιμοποιείται κυρίως ως αγωγός για παράνομη δραστηριότητα. Έχει χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις ransomware, ξέπλυμα χρήματος, συστήματα Ponzi, και σκοτεινές καθαρές αγορές για παράνομα αγαθά.
Συν τοις άλλοις, η υποδομή του κρυπτονομίσματος εξακολουθεί να είναι σχετικά νέα και είναι επιρρεπής σε hacking ή ακούσιες απώλειες, δήλωσε ο Goldman.
Share